Guldstandard

Jeanette Mikkelsen Onedropper

GULDSTANDARD

Guldstandarden er en klassificering af topkvalitet i produktionen af æterisk olier og en forpligtelse til løbende at forbedre både essentielle olieprodukter og -processer.
Young Living har været førende i udviklingen af en global standard indenfor æteriske olier. Denne standard er det ultimative benchmark indenfor den æterisk olieindustri – et benchmark, som ikke kun kan bruges til at måle præstationen og standarden for en hver producent af essentielle olier; Det vil også tilskynde enhver producent af essentielle olier i verden til at hæve sine standarder og dermed sikre, at hele vores industri og millioner af forbrugere nyder godt af det.

Denne standard kigger ikke kun på kvaliteten af æterisk olieproduktion. Standarden anerkender, at virksomheder, som Young Living, har mulighed for at ændre livet for samfund rundt om i verden ved at give jobs og muligheder for de mindre heldige.

Desværre stræber nogle af vores største konkurrenter efter prisdifferentiering ved at købe olier fra farme, hvor Fairtrade-aftaler ikke er på plads, eller hvor planter ikke høstes på en bæredygtig måde.

Udover kvaliteten af æterisk olieproduktion kræver Gold Standard også at

 • Fairtrade-aftaler skal være på plads med leverandører (hvilket betyder, at anstændige arbejdsvilkår og rimelige lønninger overholdes for farmere og arbejdere verden over)
 • Planter er produceret bæredygtigt, således at ingen planter er truet gennem produktion af æteriske olier
 • Leverandørerne er korrekt oprettet i deres land, og er i overensstemmelse med både lokale og amerikanske love

Sikring af fremtidig leverancer til Young Living

Den æteriske olieindustri vokser i et så hurtigt tempo, at virksomheder er i kapløb for at sikre essentielle olier på lang sigt. Syntetisk forfalskning er udbredte inden for branchen, og mange underleverandører af dårligere kvalitet trives på grund af den høje globale efterspørgsel efter æteriske olier.

Young Living er bedre rustet end noget andet selskab for langsigtet bæredygtig vækst

Dette skyldes vores grundlægger D. Gary Youngs beslutning om at investere i virksomheder og partner-gårde. Dette giver os den ultimative sikkerhed omkring æterisk olieproduktion af den kvalitet, som Young Living kræver. Young Living sortiment er i øjeblikket 140 enkeltolier, der sælges enten som singler eller som en del af blandinger og andre produkter i sortimentet.

DISSE OLIER ER HENTET FRA KUN 3 TYPER AF LEVERANDØRER

 • Vores virksomhedens gårde
 • Vores partner gårde
 • Vores Seed to Seal Certificerede leverandører

Alle vores leverandører, uanset type, skal opfylde eller overgå Guld kvalitetsstandarder, dvs. den samme kvalitet forventes fra alle leverandører.

Inden en olie sendes til Young Living, skal der leveres en omfattende dokumentation. Young Living vil ikke acceptere nogen olier uden denne dokumentation, så leverandører arbejder hårdt for at levere det rigtige. Denne dokumentation gennemgås, eventuelle uoverensstemmelser undersøges, og når Young Living er tilfreds, sendes olien.

Som led i Guld Standarden, tester Young Living olien når den ankommer til YLs lager ved hjælp af et batteri af forskellige tests for at sikre, at den passer til dokumentationen. Vi validerer alle data fra denne dokumentation.

Guldstandarden kræver disse kontroller, så virksomheder som Young Living, som opfylder Gold Standard, kan garantere, at deres olier er rene og uforfalskede, og kan bekræfte, at alle olier er hentet fra kendte og validerede kilder.

Uanset hvor langt væk en gård er, besøger Young Livings personale stedet hos ALLE vores leverandører.

Dette omfatter virksomhedsgårde, partnergårde og Seed to Seal leverandører.

Disse inspektioner kontrollerer ikke kun kvaliteten af produktionen og identificerer områder for yderligere forbedring (herunder arbejdsforhold, eller hvordan de bruger deres naturlige ressourcer)

De lader også landmændene vide, at det de gør, betyder virkelig noget.

Young Livings personale undersøger

 • Hvordan de holder øje med lagerbeholdningen
 • Deres destillationsmetoder
 • Vilkårene for deres medarbejdere, og hvad de betaler
 • Deres erhvervslicens (for at sikre, at de fungerer korrekt i det land, hvor de driver forretning)
 • Jordprøver, vandprøver og prøver af æterisk olie, når det kommer ud af destilleriet.
 • Vi samler så mange data, som vi muligvis kan, og analyserer det.

Et betydeligt antal Seed to Seal Certified Producenter har fortalt Young Living, at ingen andre virksomheder besøger dem eller kontrollerer deres dokumentation eller produktionsmetoder

Dette er den største risiko i den æteriske olieindustri, fordi virksomhederne er afhængige af deres leverandørers dokumentation. Alt for ofte kan forfalskede olier slippe igennem kontrollerne og sælges til intetanende købere. Vi beroliger vores leverandører, at disse kontroller udføres, fordi vi synes at det er vigtigt!!!

SEED TO SEAL CERTIFICEREDE LEVERANDØRER
For at et firma skal blive en af Young Living’s Seed to Seal certificeret leverandører, skal de opfylde en enorm mængde krav og specifikationer.

Young Living gennemfører en risikovurdering for hver enkelt af vores leverandører

 • Hvad er den langsigtede tilgængelighed af den olie?
 • Hvad er den økonomiske styrke i det pågældende land?
 • Er der problemer, der kan få dem til at gå konkurs?
 • Opfylder de, de nødvendige regeringsforskrifter?
 • Hvis ikke, hvordan kan vi hjælpe dem med at opfylde disse?

De gennemgår efterlevelses-træning i både lokale og amerikanske love. Endelig underskriver de en Seed to Seal-erklæring, der anerkender deres forståelse og engagement i hvert trin i Seed to Seal-processen. Hvis de overtræder nogen del af denne proces, vil Young Living opsige partnerskabet.

Vil du høre mere?

Kontakt mig endelig såfremt du skulle have spørgsmål, eller på anden vis mangler information.

PARTNER GÅRDE

Over tid, hvor Young Living’s forhold til disse producenter udvikler sig, overgår vi dem til at være en partner gård.

Vi er altid på udkig efter nye samarbejdspartnere, og vi vil ønske at alle vores leverandører bliver partner gårde.

Vi betragter disse som langsigtede relationer, der giver os garanti for levering i mange kommende generationer. Vi ved, at vi vil få en fænomenal vedvarende vækst i Young Living, så det er en investering i vores fremtid. Til det formål bruger vi tid på deres gårde, vi inviterer dem til vores virksomhedsgårde, og vi investerer økonomisk i deres drift. Vi vil have, at de har det allerbedste fra os på lang sigt.

Men det stopper ikke der. Vi ser også på, hvilken forskning de har gjort, og vi arbejder aktivt sammen med dem i forsknings- og udviklingsprojekter, da dette giver os mulighed for fuldt ud at omfatte potentialet i hver æterisk olie (herunder at udvide vores amerikanske sortiment af håndkøbslægemidler).

Et af kravene til vores partnergårde er, at vi skal være den eneste essentielle olieaftager af deres olier, dvs. de leverer udelukkende til os. Dette er på grund af den IP, vi deler med dem, og det betroede forhold, vi har udviklet til dem.

Ud over vores 9 virksomhedsgårde har vi nu 6 partnergårde – det giver os i alt 15 gårde over hele verden, hvor vi har finansielle investeringer.

Intet andet vigtigt olieselskab på planeten har dette!

Vores partner gårde ligger i:

Hawaii – Kona Sandeltræ Reforestation Project (Royal Hawaiian Sandalwood)

Taiwan – Cooperative Farm (Jade Citron og andre olier)

Australien – Outback Botanical Reserve (Australian Blue Cypress)

Australien – Quintis Sandalwood Album (Sacred Sandalwood). Dette er en farmaceutisk facilitet, der baner vejen for påstande om terapeutiske egenskaber ved denne olie og eventuelle produkter indeholdende denne olie.

Somalia – Boswellia frereana (Frankincense)

Bulgarien – vores nyeste partnergård (romersk kamille og Valerian)

VIRKSOMHEDSGÅRDE

Nu kommer vi til det ultimative inden for landbrug, og det er vores virksomhedsgårde. Det er hvad vi betragter vores “tier 1” leverandører, hvilket betyder, at de sætter standarden og er aktivt involveret i landbrugs- og produktionsinnovation, som derefter viderelæres til vores partnergårde og Seed to Seal certificerede leverandører.

Vi har 9 virksomhedsgårde rundt om i verden, der producerer olier som lavendel, sort gran, Clary Sage, pebermynte, Melissa, Ylang Ylang, Oregano, Juniper, Citrongræs, Pine og mange andre olier. Virksomheden gårde ligger i:

USA – St Maries, Idaho

USA – Highland Flats, Idaho

USA – Mona, Utah

USA – Tabiona, Utah (Einkorn)

Canada – Northern Lights

Ecuador – Finca Botanica

Oman – Salalah

Frankrig – Simiane La Rotonde (Provence)

Kroatien (Split)

Ligesom vi skaber varig ændring i folks liv og i samfundet gennem D. Gary Young – Young Living Foundation, er vi også forpligtet til at opnå disse ændringer gennem udvikling og implementering af Gold Standard.